Dr. Gabriela Chivu

Dr. Gabriela Chivu

Name*
Email address*
Phone number*
Subject*
Message*

Online - Gratuit - Seminar NUTRITIE

Online - Seminar NUTRITIE

🙏 Salutare om bun, Te invit împreună cu cei dragi, să participi la următorul seminar unde îți voi prezenta un concept unic în lume. 

👥 Gazde: Mihai Lucian și Gabriela Chivu. 

🗓️ Program: Data: 11 Martie Orele: 19.00 – 20.00. 

✅ Pentru participarea ta la seminar și pentru a primi datele de logare la platforma Zoom este necesar să te înscrii completand formularul de mai jos: 

📞 Pentru alte detalii sunați direct la 0768822980.

Vezi si articolele de pe acest site la rubrica NUTRITIE.

PENTRU INSCRIERE completeaza formularul de mai sus. 

Prin completarea formularelor de inscriere de pe acest site va declarati acceptul pentru prelucarea datelor cu caracter personal conform GDPR (vezi pagina site).

In cazul in care NU mai esti de accord cu procesarea datelor personale trimite e-mail la: cgchivu@yahoo.com

____

De ce sa participi la un seminar de nutritie?

1. Pentru cunoasterea dobandita (inveti comportamentul alimentar corect) astfel incat sa te poti hrani corect si sa iti poti hrani corect toata familia.

2. Pentru ca inveti ca exista un numar limitat de diete sanatoase.

3. Pentru ca inveti ca indiferent la ce greutate vrei sa ajungi, exista un numar limitat de principii alimentare de respectat. Si nu e nici greu si nici nu trebuie sa inmagazinezi exagerat de multe cunostinte de nutritie si de chimie si nu e cazul sa numeri caloriile. Tot ceea ce trebuie sa sti incape lejer pe o coala A4 si se refera in principal la cum combinam corect alimentele, inveti caci “cantitatea” conteaza si alte cateva “tips-uri”.

“Sanatatea se merita, se castiga si se apara zi de zi prin metode prevazute de natura si nu prin medicina” Hipocrate

De-alungul timpului, perceptia noastra asupra hranei a suferit modificari iar principiile si abordarile alimentare sunt influentate de ritmul in care traim, mediul inconjurator, traditie, tehnologie.

Suntem asaltati pe toate caile de comunicare (internet, media, presa), despre un anumit sablon corporal pe care sa-l atingem, fara a se tine cont de necesitatile reale ale individului si de particularitatile sale: tip somatic, varsta, sex, nivel de activitate.

Inainte de industrializarea alimentara, aparitia congelatoarelor si a cuptoarelor cu microunde, oamenii se hraneau din propriile recolte: “Intru sudoarea fetei tale iti vei manca painea...“ (Facerea,3,19) si baza alimentara era de origine vegetala: nuci, radacini si fructe.

Carnea (eram vanatori/nomazi), produsele lactate, cerealele si legumele au fost introduse treptat odata cu asezarea noastra pe anumite regiuni ale planetei. In urma cu cateva secole, omul de rand se ingrijea de cele necesare hranirii lui si a familiei, asigurandu-si necesarul zilnic fara a avea prea multe cunostinte despre principiile nutritive, iar mai tarziu boierii si clasele politice isi permiteau o alimentatie din abundenta chiar daca nu depuneau efort s-o procure, favorizand astfel aparitia asa numitelelor “boli ale abundentei” – bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul - urmari ale supraconsumului.

“Nu strica, de dragul mancarii, lucrul lui Dumnezeu. Toate sunt curate, dar sunt un rau pentru omul care mananca spre’mpiedicare.” (Romani,14,20)

DE CE SI CUM TREBUIE SA HRANIM CORPUL FIZIC?

Noul stil de viata modern si dezvoltarea industriala fara precedent au adus 3 mari ucigasi ai sanatatii omului si anume: supraalimentarea cu alimente inalt procesate, hipercalorice, adictive devitalizate de nutrienti; sedentarismul combinat cu abundenta alimentara si stresul in exces, “criza morala” care este cea mai ucigatoare atat la nivel individual cat si social.

Corpul uman poseda mecanisme puternice de autovindecare si regenerare atunci cand homeostazia se pastreaza in parametrii ei fiziologici.

Preluam si prelucram informatii din mediul inconjutator sub forma hranei, apei, aerului, temperaturii, presiunii atmosferice, luminii, campurilor electromagnetice,etc.

Atunci cand procesele din corpul nostru se desfasoara din ce in ce mai haotic, homeostazia este perturbata si apare boala si apoi moartea.

Din punct de vedere genetic fiecare om este un unicat, un univers irepetabil si actul medical trebuie sa fie strict individualizat.

Medicina viitorului este o medicina integrativa, holistica bazata pe preventie.

👥 Impreuna cu Lucian Mihai te asteptam cu drag!

Dr. Gabriela Chivu