Dr. Gabriela Chivu

Dr. Gabriela Chivu

POSTUL SI STAREA DE BINE

Dragi mei cititori, 

astazi vreau sa va vorbesc despre restrictia alimentara si despre beneficiile ei.

Celor care doresc sa citeasca mai mult despre o noua abordare holistica referitor la alimentatie le recomand o carte de referinta pentru mine "Crezi ca stii ca traiesti?! Alimentatia si longevitatea" scrisa de Prof. Dr. H.C. Gheorghe Mencinicopschi.

POSTUL SI STAREA DE BINE

Stilul de viata modern ucide prin intermediul a trei factori: pacatul alimentelor si comportamente alimentare nesanatoase, sedentarism si pacatul lenei si stresul psiho-socio-emotional. 

Manacarea a devenit divertisment, EATER-TAINMENT; am uitat ce inseamna senzatia de foame naturala si am cazut prada pacatului poftelor. Astazi de multe ori mancam atunci cand nu este nevoie, chiar cand nu ne este foame. 

RESTRICTIA CALORICA induce o fiziologie a auto-repararii trupului uman, cu efecte intens benefice atat asupra sanatatii fizice cat si asupra sanatatii mentale, incetineste imbatrinirea si este o cale naturala lipsita de riscuri si profund benefica de vindecare. 

Este dovedit stiintific ca restrictia calorica PERMANENTA sau INTERMITENTA are efecte metabolice benefice, constand intr-o terapie de curatire, detoxifiere a organismului blocat de prea multa mancare de slaba calitate, mancare moderna intens procesata si care nu satura. 

POSTUL INTERMITENT de 2 zile pe saptamana, care include si o restrictie calorica (de ex. 600 calorii/zi), are un efect de comutare a metabolismului spre o functionare corecta, cu producere de energie metabolica, cu ardere a grasimilor, cu imbunatatirea starii neuropsihice, cu stare de sanatate sustenabila insotita de intinerirea organismului. 

POSTUL INTERMITENT de 2 zile pe saptamana, este o terapie pe termen lung care actioneaza in profunzimea procesului de vindecare incepand de la nivel celular. Acesta dietoterapie, daca devine stil de viata, redinamizeaza resursele vitale ale organismului printr-un mecanism de stres metabolic insotit de raspunsul de adaptare al organismului la acesta prin procese complexe de dezintoxicare si purificare, care sunt urmate de procese de revitalizare si intinerire ale organismului.

POSTUL SI CREIERUL

Este demonstrat ca restrictia calorica induce un proces prin care organismul distruge si recicleaza celulele imbatranite, cu defecte metabolice si genetice. Prin mecanisme de autofagie, organisnul se regenereaza, INTINERESTE.

POSTUL intermitent, induce pe langa efectele metabolice, o crestere a sintezei factorului neurotrofic care protejeza creierul impotriva degenerarii. Suprima anxetatea si produce moficari cognitive benefice.

Cercetarile recente confirma importanta postului terapeutic in prevenirea si tratarea cancerului. 

POSTUL CRESTIN ORTODOX 

Postul religios imbina ambele aspecte, DUHOVNICESC - de departe cel mai important -  si ALIMENTAR si este un mijloc puternic de stapinire de sine si de infranare a poftelor, de inaltare a spiritului catre DIVINITATE. Dragostea devine cel mai valoros nutrient caci Dumnezeu este IUBIRE, si, impreuna cu inchinarea mancarii si cu multumirea adusa Divinitatii, hraneste atat trupul cat si sufletul iar aceasta mancare vindeca.

 

MEDICINA BIOENERGETICA

MEDICINA BIOENERGETICA ofera o abordare profunda pentru reconectare: totul este dirijat spre refacerea capacitatii naturale de autovindecare, reamintire, reeducare si restabilire a propriilor capacitati intrinseci.

Conceptul central in medicina bioenergetica este ca totul, inclusiv toata materia vie, este constituit din energie, corpul omenesc este un camp energetic si poate comunica electronic prin intermediul oscilatiilor electromagnetic.

Cuvantul "DOCTOR" vine din latinescul "EDUCTOR", adica invatator. Cuvantul "stiinta" vine din latinescul "SCIO" care inseamna "a sti". Vindecarea este un proces SUPRACONSTIENT.

SUPRACONSTIENTUL nostru monitorizeaza in intregime complexitatea experientei de viata si isi aminteste totalitatea experientelor din trecut. Partea verbala (constienta) a creierului are acces doar la o parte infima din aceasta experienta. Constientul este izolat fata de adevarata memorie, el rationalizeaza reactiile si, pe scurt, CONSTIENTUL NU ESTE IN TOTALITATE CONSTIENT DE VIATA SAU BOALA.

Mintea constienta, verbala, chiar si in cazul celor mai constienti dintre noi, are o idee foarte vaga despre totalitatea expunerilor la toxine, microorganisme, emotii, mirosuri, factori de stress, etc. Ea incearca sa inteleaga si de aceea rationalizeaza si adesea intra in concurenta cu mesajele SUPRACONSTIENTULUI.

Adevarata medicina ar trebui sa fie o medicina a intregului (holistica). Medicina se bazeaza pe responsabilitate. Separarea de cauza bolii este responsabilitatea bolnavului; responsabilitatea pentru insanatosire este a pacientului.

SUPRACONSTIENTUL nostru este mult mai constient de factorii cauzatori de boala, supracontientul este cel care determina reactiile si reactioneaza prin modificari energetice fine in corpul electric. In SCIO avem un dispozitiv care ne face contienti de SUPRACONTIENTUL pacientului. Capacitatea de restabilire sau de vindecare depinde de nivelul fortei vitale a organismului ce poate fi inabusita sau obstructionata. Ea are o componenta electrica a carei masurare ne da indicele SOC (Suppresion and Obstruction to cure).

Aparatul SCIO si medicina Nelsoniana se bazeaza pe un principiu diferit de cel al medicinei alopate, parcurgand urmatoarele etape:

1. diminuarea sau inlaturarea cauzei bolii, reducerea indicelui SOC (mod de viata), determinarea pacientului sa-si asume responsabilitatea pentru corpul, mintea si sufletul sau,

2. repararea organelor afectate de boala,

3.inlaturarea blocajelor fluxului energetic din organism, acupunctura, chiropraxia si alte arte medicale servesc la deblocarea si echilibrarea fluxului,

4. reducerea simptomelor prin metode naturale si naturopate,

5.urmarirea caracteristicilor constitutionale si a tendintelor pacientului

Aparatul de biofeedback SCIO scanează corpul pacientului ca un detector de viruşi pe calculator, cautând viruşi, alergii, toxine, disfuncţionalităţi, intoleranţă alimentară si raportează reacţia şi rezonanţa biologică în corpul persoanei testate şi indică nevoile, disfuncţiile şi vulnerabilităţile.

Rezultatele obţinute sunt diferite de radiografii, analize de sânge, etc., pentru ca ne dau informatii despre fluxul de energie în corpul persoanei testate şi direcţia în care corpul concentrează această energie.

Principala calitate a aparatului este capacitatea de a masura tiparul energetic al pacientului si de a trata aberatiile campului energetic ale acestuia.

El ofera posibilitatea conectarii cu pacientul de la nivelul fizic pana la cel eteric, de la cele mai dense pana la cele mai fine nivele vibrationale.

Capacitatea de autofocalizare a aparatului face ca terapiile sa fie realmente efective si potrivite fiecarei persoane in parte. Astfel ele devin foarte sigure in sensul ca se adapteaza in permanenta la raspunsul pacientului. 

Terapiile se pot face si in modul VIRTUAL (online).

QXCI, Manual de utilizare William C. Nelson & John Kelsey

BIOREZONANTA

Terapii speciale pentru sportivi

1. Cresterea performantei sportive

2. Stimularea oxigenarii

3. Cresterea masei musculare

4. Recuperare dupa accidente (entorse, subluxatii, fracturi, etc )

5. Stimularea coordonarii -stimulare focus mental

6. Terapii de energizare -terapii de relaxare

BIOREZONANTA

Terapii de echilibrare endocrina

Afectiuni ale hipofizei

Afectiuni tiroidiene

Afectiuni pancreatice

Disfunctie adrenala

Afectiuni ovariene

Tulburari menstruale

Tulburari premenopauza si menopauza

Frigiditate

Infertilitate

Afectiuni ale prostatei

Impotenta